Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Energia muidu täiesti parajat mõõtu Valga esindus oli eile kolmapäeval muutunud kitsukeseks: järjekorras seisis 25 inimest, kes kõik soovisid lepingut sõlmida. Läti noormees Markels Onucins, kes praegu Valgas elab, kohkus esinduse uksele jõudes sootuks ära ja pööras pikalt mõtlemata otsa ringi, nägemata järjekorras seismisel mõtet. «Seal läheb nii kaua aega, et parem teen lepingu interneti kaudu ära,» ütles ta minema kiirustades. Lepingut sõlmima läinud klientide arvamusi loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Maakondlik laulupidu jääb Valgamaal tuleval aastal pidamata. Peetakse ainult tantsupidu, sest maakonna lauljad soovivad keskenduda teistele suvistele ja hilisematelegi sündmustele.

Viiskümmend aastat vanusevahet ei tähenda alati erimeelsusi. Kunstnikud Tõnis Laanemaa ja Küllike Pihlap, keda eraldab pool sajandit, avasid Valga kultuurikeskuses näituse «Estonie - France / Eesti ja Prantsuse lossid».

Liivimaa kutsekoolide nutikamad matemaatikud pistsid rinda teisipäeval Valgamaa kutseõppekeskuses.
Lisaks nuputamisülesannetele pandi end proovile sudokus.

Teisipäeval valmis meediaseminari «Mul on sõna!» käigus Valgamaa noorte ning linna- ja maavalitsuse esindajate ühistööna muusikavideo Põhja-Tallinna laulu «Meil on aega veel» põhjal.

Maakondliku etlusvõistluse pani kinni Pühajärve neiu Cärolin Trik, kes esindab Valgamaad ka üleriigilisel konkursil. Teisipäeval Sangaste seltsimajas parimaks tunnistatud Trik, kelle juhendaja on kooli eesti keele õpetaja Ülle Tomson, luges Lydia Koidula luuletuse «Kodu» ja katkendi Ellen Niidu raamatust «Pille-Riin».

Valgas on saanud tavaks, et igal advendipühapäeval toimub kultuuri- ja huvialakeskuses advendikontsert, kus kohalikud taidlejad näitavad, mida aasta jooksul õpitud. Ühtlasi püütakse luua jõulumeeleolu. Kes esinesid esimesel advendikontserdil ja kes astuvad üles järgmistel?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles