Öine kaader tõi Valgamaalase fotograafile eripreemia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teist korda Hiite kuvavõistlusel osalenud Valgamaalase fotograaf Arvo Meeks sai taas tunnustuse osaliseks, pälvides sedapuhku eripreemia parima Vana-Võromaa pühapaiga ülesvõtte kategoorias.

Fotol jäädvustatud ohvrimänd ehk püha petäi asub Taheva vallas Tsirgumäe külas. Meeksi juhatas puu juurde kohalik elanik, kellega ta kohtus igapäevaseid tööülesandeid täites.

Esmalt sai puu üles pildistatud päevavalguses, kuid nagu Meeks ütles, ei teagi ta, mis vägi teda öösel tagasi minema kannustas. «Puu on saanud välgutabamuse. Kartsin, et teda pole enam kauaks,» meenutas fotograaf.

Võistluse hindamiskogu esindaja Arne Ader ütles, et pühapaikade ülesvõtmine peaks olema just kuvamine ehk paiga loo ja lumma näitamine pildi vahendusel. «Lumma ehk nõiduslikkust on kohane võrrelda sõnastamatuga, mis peidus luuletuse ridade vahel,» selgitas ta.

Võistluse korraldanud Maavalla koja juhatuse vanem Ahto Kaasik ütles Valgamaalasele, et mõnevõrra vähem hinnati fotode juures tehnilist poolt, kuigi sellest ka täitsa mööda ei vaadatud. «Osalejaid oli rohkem kui möödunud aastal, ka tugevaid töid oli mitmeid. Arvo Meeksi töö oli kahtlemata üks neist,» lisas Kaasik.

Copy
Tagasi üles