Kaks maakonna ettevõtet sõidab suhteid looma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pühajärve Spa Hotell

Homme, 29. novembril toimub Pihkvas järje kordne kolme riigi piirialade ettevõtjate partneriaat. Osaleb 24 ettevõtet kolmest Kagu-Eesti maakonnast, 17 Lätist Vidzeme ja Latgale regioonist ning 46 Venemaalt Pihkva oblastist.

MTÜ Euregio Pskov-Livonia tegevjuht Ain Jõesalu kinnitas Valgamaalasele, et Valgamaalt osaleb sedapuhku kaks ettevõtet: Pühajärve Spa & Puhkekeskus ning Helme vallas Taagepera külas tegutsev Kivimäe hostel.

Tegemist on teise Euregio Pskov-Livonia ellu kutsutud piirialade ettevõtjate partneriaadiga. Koostöös maakondlike arenduskeskustega viidi esimene läbi 11. mail 2012 Võrumaa kutsehariduskeskuses. Pärast seda lepiti kokku, et ettevõtjate kohtumised hakkavad toimuma järgemööda igas riigis.

Partneriaat on ettevõtjate kohtumine, kus igale ettevõtjale leitakse sama valdkonna koostööst huvitatud ettevõtja teiselt pool piiri. Päeva jooksul korraldatakse läbirääkimised, mille käigus osapooled otsivad ühishuvi edasiseks koostööks.

Partneriaadiga soovitakse pakkuda ettevõtjatele võimalusi laiendada tegevust üle piiri, leida koostööpartnereid uute toodete väljatöötamisel või ühisturunduseks.

Seekordsel kohtumisel kõne all olevad valdkonnad on puidutöötlemine ja puittoodete ning mööbli tootmine, samuti metalltoodete ja toiduainete tootmine, turism ning infotehnoloogia.

Pihkva partneriaadi korraldab Pihkva oblasti kaubandus-tööstuskoda, ettevõtmine toimub klubis Super. Eesti ettevõtjate sõidu organiseerivad Võrumaa arenguagentuur, Valgamaa arenguagentuur ja Põlvamaa arenduskeskus, Läti poolelt korraldab selle Euregio Pskov-Livonia Läti sektsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles