Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

AS Otepää Veevärk esitas 15. novembril konkurentsiametile kooskõlastamiseks soojuse piirhinna muudatuse. Kuigi hinda plaanitakse tõsta 5,5 protsenti, jääb toasoe ka hinnamuudatuse järel maakonna linnade madalaimaks.

Valgamaa ühel tuntumal, Helme kalmistu kabelil võeti maha tornikiiver. Siiski mitte paha pärast, vastupidi – kuppel saadeti pealinna värskenduskuurile. Seda aga pidurdab rahanappus.

Otepää abiturient Teele Jakobson pääses üle-eestilisel konkursil parimat eeskuju andvate koolinoorte sekka.

Juuli lõpus alustatud Laatre jõe puhastustööd on lõppenud. Vette kukkunud puudest ja prahist tehti puhtaks ligi kuue kilomeetri pikkune jõesäng Laatre paisjärve tammist suubumiseni Väikesesse Emajõkke. Miks aga leiti jõest suur hulk sigade söögikünasid?

Valga laskurklubi sportlased lõpetasid suvise hooaja kahemedalilise saagiga Eesti meistrivõistlustelt: Anvar Karimov oli ühes harjutuses teine ja teises kolmas.

Pühadeaeg on ukse ees ja sellega seoses pole kaugel ka jõulukingituste ostmise ja pidustuste aeg, mis tahes- tahtmata nõuab rahakoti lõugade vahelt tavapärasest rohkem. Sellega seoses on kiirlaenupakkujatel head ajad, kliente püütakse loosungitega nagu «Jõuluaeg on jälle käes» ja «Täna võtad, jaanuaris maksad.» Tagjärjed on aga pahatihti kurvad.

Järjekordne kodu-uurimispäev Valga muuseumis täitis mäluasutuse eri vanuses ajaloohuvilistega. Saadi nii ülevaade Eesti kodu-uurimise hetkeseisust kui kuuldi nõuandeid asjatundjatelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles