Teadmiste nädalal on iga päev ise nägu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Liinak
Ester Liinak Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa arenguagentuur korraldab koos partneritega järgmisel nädalal mitu ettevõtlusalast seminari ja konverentsi, raadios Ruut FM toimub aga teemakohane üllatusega lõunamäng.


Neljandat korda korraldataval teadmiste nädalal on Valgamaa arenguagentuuri juhi Ülle Juhi sõnul iga päev pühendatud kindlale valdkonnale.

Koostöös Valgamaa noorte nõustamiskeskusega toimub teisipäeval kutseõppekeskuses seminar, mis julgustab noori arutlema, et miks ja kuidas hakata ettevõtjaks. «Põneva ettekandega esineb Solon Partners OÜ tegevjuht Yrjö Ojasaar, kes räägib edukatest noortest ettevõtjatest nii Eestis kui mujal,» ütles Juht. Seminari juhatab sisse maavanem Margus Lepik.

Kolmapäev on pühendatud ettevõtlusele ning kandev sõnum on äriideede esilekutsumine, enesekindluse ja motivatsiooni leidmine ettevõtlusega alustamiseks ja tegutsemiseks. Päeva viivad Puka rahvamajas läbi Harald Lepisk ja Jakob Saks. Oma senisest teekonnast räägib OÜ Toidupada juht Krista Tiido. Ettevõtluspäev on mõeldud nii tegutsevatele ettevõtjatele kui neile, kes sel alal alles alustada plaanivad.

Samal päeval toimub Valga kultuurikeskuses kodanikuühiskonna konverents, millel püütakse koolituse kaudu selgust saada, kuidas jõuda kokkuhoidva kogukonnani. «Koolitust viib läbi suhtlemistreener Kristel Jalak. Kogukonna ja perekonna ühtekuuluvuse teemal teeb ettekande Torupilli talu peremees Ants Taul. Kõigil on võimalik kaasa lüüa töötubades,» lisas Juht.

Üritus tipneb konkursi «Valgamaa MTÜ 2012» nominentide autasustamisega.

Neljapäev on pühendatud turismile. Otepääl teist korda korraldataval aastaseminaril tehakse kokkuvõte valdkonnas toimuvast. Tänatakse ja tunnustatakse maakonna selle ala parimaid ning kuulutatakse välja tänavuse aasta parim sündmus, meeskond ja turismitöötaja.

Teadmiste nädal lõpeb reedel Valga kultuurikeskuses maakonna arengukonverentsiga, mille korraldab maavalitsus. «See keskendub kohalikule inimesele ja otsib vastust küsimusele, kuidas muuta Valgamaa elujõulisemaks,» ütles maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts.

Päeva sisustavad ettekanded ja arutelud. Tutvustatakse eelmisel aastal läbi viidud Valgamaa maineuuringu järeldusi ning äsja valminud Valgamaa elanike rahulolu-uuringut. Keskuse fuajees saab tutvuda riigiasutuste ja arenguorganisatsioonide tegevusega ning saada küsimustele vastuseid. Päeva juhib e-valitsuse ekspert Hannes Astok. «Kaasa mõtlema ja arvamust avaldama on oodatud kõik,» rõhutas Mõts.

Ettevõtlusnädalale pannakse punkt reede õhtul raekojas arenguagentuuri 15. aastapäeva auks korraldatava piduliku vastuvõtuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles