Inspektorid vaatavad üle suitsuandurid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur. Foto on illustreeriv.
Suitsuandur. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna päästekeskuse inspektorid külastavad novembris ja detsembris kodusid, kuhu päästeamet koostöös kohaliku omavalitsusega suitsuandurid on paigaldanud, andis teada päästeameti pressiesindaja.

Inspektorid kontrollivad andurite olemasolu, õiget paigaldust ja korrasolekut. Varasemad sarnased kontrollid on näidanud, et kolmandikul külastatud korteritest oli suitsuandur valesti paigaldatud, tühja patareiga või puudus üldse. Kontrollide eesmärk on teada saada, milline on paigaldatud suitsuandurite olukorda ning kuidas on inimeste teadlikkus anduri vajalikkusest ja kohustuslikkusest kasvanud.

Kodusid külastavad inspektorid kannavad vormiriietust ning on kohustatud esitama eluruumi sisenemisel töötõendi. Samasuguseid kontrolle viivad tuleohutusinspektorid läbi ka teistes regioonides.

Suitsuanduri olemasolu eluruumides on kohustuslik juba kolm aastat. Andur tuleb kinnitada kruvidega lakke, toanurkadest vähemalt poole meetri kaugusele, sest suits tõuseb lae alla kõige kõrgemasse punkti ning hajub nurkadest mööda. Laenurka või seinale paigaldatud suitsuandur rakendub tööle liiga hilja – selleks ajaks võib olla ruumis juba väga palju suitsu ning oht inimese tervisele on suurem.

Copy
Tagasi üles