Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Märtsis Hummulis uksed sulgenud õmblusvabrik pakub septembrist seal taas tööd ja leiba. Kuidas see võimalikuks sai, selgitab ASi Protex Balti tootmisjuhi Martin H. Pedersen.

Esmaspäeval Elektrilevi juhtimiskeskuses toimunud dispetšerite kutsevõistlustel osutus parimaks Valgamaa elektrivõrku juhtiv Andres Henno.

Maameeste protestitraktor saabus Valga Maxima kõrvale teisipäeva õhtul kriiskava signaali ja pasunahelide saatel. Põllumeeste meeleavalduse alguseks oli parklas sadakond inimest. Umbkaudu 40 meest-naist oli juba enne meeleavalduse algust end piimajärjekorda sättinud.

Hiljuti vapustas avalikkust Hummuli vallas koos koeraga kaevu uppunud vanaproua juhtum. Hukkunu venna Albert Sääduse arvates lasub õnnetuse puhul süü ohtu eiranud vallaametnikel. Vallajuhid on aga risti vastupidisel arvamusel.

Järgmisel laupäeval toimub Valga kultuurikeskuses heategevuskontsert väikese tüdruku Laura heaks, kes kannatab raske haiguse käes. Bulloosse epidermolüüsi tõttu on tüdruku nahk väga tundlik ja võib kahjustuda iga tugevama kontakti või hõõrdumise järel.

Pilkuse külaseltsi aktiivsed naised käivitasid kohalikus seltsimajas kirbuturu, millest plaanivad kujundada küla järjepideva traditsiooni.

Müüt, et katlamajas viskavad alkoholivinesed nõgiste nägudega poisid ahju sütt, ei vasta enam ammu tõele. Valgamaalanegi põikas energiasäästunädalal Valgas Pärna puiesteel asuvasse katlamajja, et vaadata, mismoodi ikkagi linna kortermajade radiaatorid soojaks saavad.

Valga spordiklubi maadlejad kihutasid Maardu lähistele, Kallavere keskkoolis toimunud Aleksander Abergi mälestusvõistlustele väikeste lootustega, tulemuste tabel aga pakub positiivseid üllatusi.

Esmaspäeval peeti seitsmendad Valga lahtised meistrivõistlused sporditeemalises paarismälumängus, kust sedapuhku viis võiduauhinna koju Sangaste tiim: Virgo Roose ja Mati Raudsepp.

Rahvatantsurühm Liisud keerutas Ala rahvamajas sünnipäevatantse uhiuutes värvikirevates rahvariietes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles