Erakonna juurde tekib kristlik ühendus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel, 9. novembril asutatakse Tartu Ülikooli raamatukogus IRLi kristlik liikmeühendus. Tegemist on erakonnasisese ühendusega, mis avatud kõigile IRLi liikmetele, kes kannavad kristlikke väärtusi, andis teada partei pressiesindaja Kaido Kukk.

Ühenduse üks eestvedajaid on Valgamaal elav Riigikogu liige Priit Sibul. Tema sõnul on ühenduse eesmärk kujundada arusaam, et traditsioonilised ideed ja hoiakud tugevdavad erakonda. Ka on erakonnale oluline, et väärtused ühendaksid inimesi ning lisaksid erakonna ellu sisulist debatti ja ideid.

«Vastavalt IRLi põhikirjale on erakonnasiseste ühenduste eesmärk liikmete aktiviseerimine osavõtuks erakonna poliitika kujundamisest mingis küsimuses või valdkonnas. Samuti omapoolsete lahenduste ettevalmistamine ja väljapakkumine,» ütles Sibul.

Sibula hinnangul oli kristlaskonnal taasiseseisvumise juures oluline roll, kuid viimastel aastatel on kristlaste häält poliitikas jäänud märksa vähemaks. Just kristlikud väärtused, nagu hoolimine ja ligimese märkamine, on Sibula sõnul need, mida poliitika senisest enam vajab.

Ühenduse algatajad on peale Priit Sibula Avo Üprus, Peeter Tulviste, Urmas Paju, Toomas Nigola ja Tunne Kelam.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles