Valga käsipallurid teenisid välja pronksi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga käsipallurid. Foto on illustreeriv.
Valga käsipallurid. Foto on illustreeriv. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Valga spordihallis toimunud 1994. aastal ja hiljem sündinud noormeeste Eesti karikavõistlustel tuli Valga Käval kolmandaks, jäädes tihedas konkurentsis alla Viljandi ja käsipallipealinna Põlva võistkondadele.

Kaheksa meeskonna konkurentsis toimunud turniiril seitsmest mängust neli võitu ja kolm kaotust noppinud Käval mängis peatreener Andris Uibo sõnul kui võrdne võrdsega. «Kui Põlva välja jätta, olid meeskonnad väga ühtlase tasemega. Seekord olime kolmandad, mõni teine kord võinuks jääda seitsmendaks. Kokkuvõttes läks meil väga hästi.»

Põlva tase jääb tema sõnul valgalastele veel kättesaamatuks. «Neil mängib omajagu poisse juba Eesti meistriliigas ja nende kõrgemas liigas mängimise kogemus andis tunda,» kirjeldas Uibo sajakonna peamiselt noormeeste emadest, isadest ja lähematest tuttavatest koosnenud publiku ees toimunud turniiri võitnud võistkonna taset.

Valga puurivaht Andrei Kunavitš nimetati turniiri parimaks väravavahiks. Kävali meeskonna parimaks mängijaks valiti aga Veiko Luik. «Luik ja Kunavitš on kahtlemata suured tulevikulootused. Kunavitš mängib juba Eesti noortekoondises. Lisaks on noortekoondise liige ka Andris Celmitš,» tõi peatreener Uibo välja meeskonna säravamad nimed.

Sel hooajal üle mitme aasta esimest korda Eesti esiliigas mängiv Valga Käval püüab täiskasvanute hulgas samade noormeestega laineid lüüa. Uibo sõnul on käsipalli populaarsus Valgas heal tasemel. «Valgas mängitakse käsipalli juba aastast 1963. Hetkel on klubi nimekirjas 70 noormeest. Oleme esindatud kõikides vanusegruppides – miniliigas, B-, D- ja E-vanuseklassis. Lisaks nüüd ka esiliigas.»

Selle hooaja esiliiga kolmest kohtumisest ühe võitnud Valga käsipalli esindusmeeskonna järgmine mäng on järgmise nädala neljapäeval, 8. novembril, kui Valga spordihoones kohtutakse Tallinna Oskari võistkonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles