Suletud poodide rivi täieneb

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AG riidekauplus Vabaduse tänaval Valgas
AG riidekauplus Vabaduse tänaval Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Poolteist kuud tagasi sulges Valgas uksed klientidele maakonna ainus jalatsikauplus Walking. Sama saatuse ootel on rõivakauplus A&G.

Sahinaid poe sulgemisest on linnarahva hulgas liikunud juba mõnda aega. Selguse saamiseks pöördus Valgamaalane A&G Kaubanduse esindajate poole, kust saimegi vastuseks, et kauplus suletakse 1. veebruarist 2013.

«Meil on äärmiselt kahju, aga majanduslikel kaalutlustel oleme sunnitud rõivakaupluse Valgas sulgema. Me ei tee seda kergekäeliselt, aga kahjuks ei jää muud üle,» vastas A&G Kaubanduse tegevjuht Anu Mahlapuu.

Aeg, mil Valgas oli suur tööstuskaupade kauplus, kus müügil nii laste-, meeste- kui naisteriided, kingad, ehted, pesu, kellad ja muud aksessuaarid, pole veel mägede taha jäänud. 2010. aasta alguses põhjendas Põlva Tarbijate Ühistu tööstuskaupade müügidirektor Aulis Pellenen kaubamaja sulgemise otsust samuti vähese käibega.

«Põlvas, mis asub Tartust 46 ja Võrust 25 kilomeetri kaugusel, müüme garderoobikaupa kordades rohkem. Kas tõesti Valga rahvas eelistab käia 100 kilomeetri kaugusel Tartus?» imestas müügidirektor tollal.

Kui meenutada, olid siis Valgas avatud veel sisustuskauplus Home4You, rõivapood Ohhoo, Kalevite Koda, Novalux ja kullapood, mis kõik viimase paari aasta jooksul väikese käibenumbri pärast uksed sulgenud. Positiivse poole pealt saab nimetada kaupluse FeNg avamist.

Ehk polegi Valga kaubanduslinn, nagu arvas Pellenen. Jõukam rahvas teeb endiselt oste pigem Tartus või Tallinnas, keskmise- ja väiksepalgalised eelistavad just hinna tõttu turukaupa. Nii kaupluste sulgemine jätkubki.

Copy
Tagasi üles